Accu geeft problemen

De auto wil niet starten

Accu problemen bij auto’s kunnen verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende problemen is dat de accu gewoon te oud is en niet meer voldoende capaciteit heeft. Gevolg: de auto wil niet starten. Dit kan gebeuren na ongeveer 3 tot 5 jaar, afhankelijk van hoe vaak de auto wordt gebruikt en hoe goed de accu wordt onderhouden.

Accu moet goed zijn aangesloten

Een ander veelvoorkomend probleem is dat de accu niet correct is aangesloten. Dit kan gebeuren als er een kabel loszit of als de accu niet goed is vastgezet. Dit kan leiden tot een slechte stroomstroom en kan ertoe leiden dat de accu snel leegraakt.

Overbelasting van de accu is ook een veelvoorkomend probleem. Dit kan gebeuren als de auto te vaak korte afstanden rijdt, waardoor de accu niet genoeg tijd heeft om op te laden. Het gebruik van elektrische accessoires zoals airconditioning en verwarming kan ook een groot effect hebben op de accu.

Een andere oorzaak van accuproblemen kan zijn dat de alternator niet goed werkt. De alternator is verantwoordelijk voor het opladen van de accu tijdens het rijden. Als de alternator niet goed werkt, kan de accu niet goed worden opgeladen en kan deze snel leegraken.

Controleer regelmatig de accu

Het is belangrijk om regelmatig de accustatus te controleren en de accu te onderhouden om accuproblemen te voorkomen. Dit kan worden gedaan door de spanning van de accu te meten met een multimeter of door een professionele accu-test uit te voeren. Het is ook belangrijk om de accu goed vast te zetten en om losse kabels te controleren. Bij problemen met de accu is het het beste om zo snel mogelijk professioneel advies te vragen aan een garage of een specialist. Een accu gaat gemiddeld 5 jaar mee. Rijd je veel korte stukjes dan heeft de accu niet voldoende tijd om goed op te laden. Ook langere tijd de auto niet gebruiken is schadelijk voor de accu.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Dubrovnik
Vakantie in buitenland

Schilderachtige route Dubrovnik – Budva

De route van Dubrovnik, Kroatië, naar Budva, Montenegro, is een schilderachtige reis langs de Adriatische kust die de reiziger trakteert op spectaculaire uitzichten en rijke