Kerstversiering

Betoverende Kerstmarkt in idyllisch dorp Wezup

Wezup, gelegen in het prachtige Drenthe, is een bijzonder dorp dat je terugvoert in de tijd met zijn rustieke charme en historische karakter. Dit schilderachtige dorpje is omgeven door weelderige groene velden en biedt een vredige ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. De betoverende kerstmarkt in idyllisch dorp Wezup trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Wat Wezup zo bijzonder maakt, is de goed bewaarde historische architectuur. Smalle geplaveide straten, oude boerderijen en karakteristieke witte huisjes creëren een betoverende sfeer die je het gevoel geeft in een ander tijdperk te zijn beland.

Een van de hoogtepunten van Wezup is de Hunebed D49, een prehistorische grafkamer die getuigt van de rijke geschiedenis van de regio. Je kunt ook genieten van prachtige wandelingen en fietstochten door de omliggende natuur, zoals het Mantingerzand, een uitgestrekt heidegebied met zandverstuivingen en schapenkuddes.

Voor wie op zoek is naar ontspanning, biedt Wezup ook gezellige eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale gerechten en een warme gastvrijheid. Kortom, Wezup is een verborgen juweeltje dat geschiedenis, natuur en rust combineert. Een bezoek aan dit pittoreske dorpje is een reis terug in de tijd en een verfrissende onderbreking van de drukte van het moderne leven.

De kerstmarkt, die door de historische straten en langs authentieke boerderijen slingert, is een ware bezienswaardigheid die ieder jaar bezoekers uit Nederland en Duitsland aantrekt.

Een traditie sinds 1990

Betoverende Kerstmarkt in idyllisch dorp Wezup

Gestart in 1990, heeft de Wezupse kerstmarkt zich ontwikkeld tot een jaarlijks evenement van formaat. Nu in haar 31e editie, blijft de markt een populaire bestemming, waar duizenden bezoekers zich elk jaar in de feestelijke sfeer onderdompelen.

Een markt met historie

De unieke sfeer van de Wezupse kerstmarkt is grotendeels te danken aan de locatie. Bezoekers wandelen door nostalgische klinkerstraatjes, omringd door eeuwenoude boerderijen met rietgedekte daken. Deze historische achtergrond draagt bij aan de authentieke kerstsfeer die zo kenmerkend is voor deze markt.

Sprookjesachtige avondverlichting

Een van de hoogtepunten van de markt in Wezup is de avondverlichting. Zodra de zon ondergaat, wordt de route door het dorp verlicht met honderden waxinelichtjes. Deze zachte, fonkelende lichten creëren een sprookjesachtige atmosfeer, die bezoekers meeneemt naar een wereld van nostalgie en kerstwonder.

De kerstmarkt in Wezup is meer dan alleen een markt; het is een ervaring die de essentie van Kerstmis vangt. Met haar historische setting, sfeervolle verlichting en gezelligheid, blijft het een niet te missen evenement voor iedereen die de kerstsfeer in een traditionele, Nederlandse setting wil beleven.

Datum en tijden van de Kerstmarkt in Wezup 2023

  • Vrijdag 8 december: 19:00 – 22:00 uur
    Zaterdag 9 december: 14:00 – 21:00 uur
    Zondag 10 december: 11:00 – 17:00 uur

    Toegang en parkeren

De toegang tot de kerstmarkt is kosteloos. Parkeergelegenheid is nabij Wezup beschikbaar. Bezoekers worden vriendelijk verzocht de instructies van de verkeersregelaars op te volgen voor het parkeren. De kerstmarkt is eenvoudig te voet te bereiken vanaf de parkeerplaatsen, waarna u direct de feestelijke sfeer van de markt binnenstapt.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis