Boek lezen

David Baldacci, meester van intrige en suspense

David Baldacci, meester van intrige en suspense met meer dan 30 boeken op zijn naam, variërend van thrillers tot romans, jeugdthrillers en kinderboeken, is oorspronkelijk afkomstig uit Virginia. Zijn academische achtergrond omvatte een studie politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij met lof afstudeerde. Later vervolgde hij zijn opleiding aan de University of Virginia, waar hij zijn rechtenstudie voltooide. Het was gedurende deze academische periode dat Baldacci zijn passie voor schrijven ontdekte.

In 1996 maakte Baldacci zijn debuut in de literaire wereld met “Het recht van de macht.” Na dit keerpunt besloot hij zich volledig te wijden aan het schrijven. Zijn toewijding vertaalde zich in een indrukwekkende verkoop van meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn gevarieerde oeuvre.

Nieuwste boek “Staatsgeheim”

In zijn nieuwste boek, “Staatsgeheim,” leidt David Baldacci lezers door een intrigerend web van politieke intriges en geheime complotten. Het verhaal ontvouwt zich tegen de achtergrond van machtsstrijd en nationale veiligheid. Met zijn kenmerkende schrijfstijl weet Baldacci de spanning tot het uiterste op te voeren. De personages worden geconfronteerd worden met onverwachte wendingen en onthullingen. “Staatsgeheim” belooft opnieuw een meeslepende leeservaring te bieden voor de fans van Baldacci’s meesterlijke vertelkunst.

David Baldacci, meester van intrige en suspense

In het afgelegen kustplaatsje in Maine neemt de moord op CIA-agent Jenny Silkwell een sinistere wending wanneer haar laptop en telefoon, vol met staatsgeheimen, spoorloos verdwijnen. Met de nationale veiligheid in gevaar, grijpt de top van Homeland Security in, vastbesloten om deze zaak niet aan de lokale politie over te laten. Een speciale onderzoeker moet worden ingezet om niet alleen de moord op te lossen, maar ook om de cruciale documenten terug te vinden.

Travis Devine, een voormalige Army Ranger met een scherp analytisch vermogen, wordt gekozen voor deze delicate missie. Hoewel de omstandigheden van Jenny’s dood op het eerste gezicht niet buitengewoon complex lijken, onthult de schijnbaar eenvoudige zaak al snel diepgewortelde geheimen in het kleine stadje. Jenny’s lichaam is gevonden aan de voet van een klif. Ogenschijnlijk neergeschoten vanaf een grote afstand, maar de lokale bevolking, inclusief Jenny’s familie, blijkt terughoudend om de waarheid te onthullen.

Travis ontdekt dat Putnam, ondanks zijn pittoreske uiterlijk, doordrenkt is van mysteries die angstvallig bewaard worden. Elk antwoord dat hij vindt, brengt nieuwe vragen met zich mee. De bewoners lijken vastbesloten om hun diepste geheimen te beschermen. In deze sfeer van argwaan en wantrouwen, wordt Travis geconfronteerd met een netwerk van intriges waarbij hij niet weet wie hij kan vertrouwen, terwijl de schaduw van een verontrustende gebeurtenis uit het verleden ook nog eens opduikt. De kustplaats blijkt een doolhof van verraderlijke verborgenheid te zijn. Travis moet niet alleen de moordenaar ontmaskeren, maar ook overleven te midden van een gemeenschap die vastbesloten is om zijn geheimen te bewaren, koste wat het kost.

Uitgeverij: A.W. Bruna

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Landschap Limburg
Dagje uit

Valkenburg aan de Geul, je moet het beleven

Valkenburg aan de Geul, gelegen in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, is een charmant stadje dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, adembenemende natuur en talrijke bezienswaardigheden.

Woningaanpassingen
Huis & Tuin

Langer blijven wonen in eigen huis

Langer blijven wonen in eigen huis is een wens die veel ouderen koesteren. Met de juiste woningaanpassingen is het mogelijk om het comfort en de