Kerstmarkt Berlijn

De magie van Duitse kerstmarkten

Wanneer het einde van het jaar nadert, komt Duitsland tot leven met de magie van kerstmarkten. Deze traditie, diepgeworteld in de Duitse cultuur, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, zowel lokaal als internationaal. Met de gloed van duizenden lichtjes, de geur van gebrande amandelen en glühwein, en de klanken van kerstliederen op de achtergrond, is het onmogelijk om niet betoverd te worden. Ontdek de magie van Duitse kerstmarkten voor 2023.

Oberhausen: winkelen en kerstsfeer gecombineerd

Vanaf half november transformeert de oude markt van Oberhausen in een sfeervolle, traditionele kerstmarkt. Maar dat is niet alles! Het grootste winkelcentrum van Europa, Cento, biedt ook een uitgebreide kerstmarkt. Hier kun je je kerstinkopen combineren met het genieten van de feestelijke sfeer. Data om te onthouden: 18 november t/m 23 december 2023.

Berlijn, de hoofdstad van kerstmarkten

Met een verbazingwekkend aantal van 50 tot 100 kerstmarkten elk jaar, is Berlijn een paradijs voor kerstliefhebbers. Een bijzondere vermelding verdient de kerstmarkt bij Schloss Charlottenburg, een pittoreske setting die de feestelijke sfeer versterkt. Berlijn nodigt je uit van 21 november 2023 t/m 1 januari 2024.

Aken, rondom de majestueuze Dom

Aken’s pleinen en steegjes rondom de indrukwekkende Dom worden een magneet voor 1,5 miljoen bezoekers die op zoek zijn naar het ultieme kerstgevoel. Zorg dat je erbij bent tussen 24 november en 23 december 2023.

De magie van Duitse kerstmarkten

Dresden, de oudste kerstmarkt van Duitsland

Sinds 1434 verwelkomt Dresden bezoekers op zijn historische kerstmarkt. De Neumarkt is de place to be met traditionele kraampjes en levendige kerstmuziek. Beleef deze historische ervaring van 29 november t/m 24 december 2023.

Keulen, een stad, vijf kerstmarkten

Verdeeld over vijf locaties, waaronder De Dom, Neumarkt en Rudolfplatz, biedt Keulen een diversiteit aan kerstervaringen. De stad verwelkomt je van 21 november 2023 t/m 8 januari 2024.

Düsseldorf, gemakkelijk bereikbaar en ongelooflijk feestelijk

Dichtbij de Nederlandse grens, is Düsseldorf de perfecte bestemming voor een dagtrip. De hele stad fonkelt en je zult vele kerstmarkten tegenkomen tijdens je bezoek tussen 23 november en 30 december 2023.

Münster, historische schoonheid en kerstsfeer

Net over de grens schittert Münster met zijn historische kerstmarkt. Van kerken tot de Prinzipalmarkt, alles ademt kerst. En met 300 kraampjes om uit te kiezen, is er voor ieder wat wils tussen 27 november en 23 december 2023.

Hamburg, een stad, vijftien kerstmarkten

Hamburg biedt een unieke ervaring met maar liefst 15 verschillende kerstmarkten. Begin je bezoek direct vanaf het Centraal Station en geniet van de feestelijke Spitalerstrasse. Bezoek Hamburg tussen 16 november en 23 december 2023.

Dortmund: groots en feestelijk

Dortmund’s kerstmarkt, met meer dan 300 stands, is een must-visit. Zorg dat je erbij bent van 23 november t/m 30 december 2023 en ervaar de magie zelf.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis