Tuinen van Appeltern

Doe ideeën op in de Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern zijn een prachtig complex van 22 hectare aan tuinen gelegen in het hart van Nederland. Het complex bestaat uit meer dan 200 voorbeeldtuinen die elk hun eigen unieke stijl en thema hebben. Het is een waar paradijs voor tuinliefhebbers en een inspirerende plek voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe ideeën voor hun eigen tuin.

Toeristische trekpleister

De Tuinen van Appeltern zijn ontstaan in 1989 toen het complex werd opgericht als een soort proeftuin voor de Nederlandse tuinbouwsector. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een toeristische trekpleister en een bron van inspiratie voor tuinliefhebbers en landschapsarchitecten. Het complex wordt gerund door een team van professionele tuinontwerpers en hoveniers, die elk jaar nieuwe ontwerpen en ideeën creëren om de bezoekers te inspireren.

Verschillende thema tuinen

De tuinen zijn opgedeeld in verschillende thema’s en stijlen, waaronder historische tuinen, moderne tuinen, mediterrane tuinen en Japanse tuinen. Elk van deze tuinen heeft zijn eigen unieke sfeer en uitstraling, en er is voor elk wat wils. De historische tuinen nemen je bijvoorbeeld mee terug in de tijd en laten je kennismaken met de tuinontwerpen van vroeger, terwijl de moderne tuinen je laten zien wat er mogelijk is met de nieuwste trends en technologieën.

Restaurant en tuinwinkel

Naast de vele tuinen is er ook een restaurant en een tuinwinkel op het complex. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de tuinen en serveert heerlijke gerechten die gemaakt zijn met lokale ingrediënten. In de tuinwinkel kun je terecht voor allerlei tuinbenodigdheden en -accessoires, evenals planten en bloemen die je kunt kopen om je eigen tuin te verfraaien.

Al met al zijn de Tuinen van Appeltern een absolute must-see voor tuinliefhebbers en iedereen die op zoek is naar inspiratie voor zijn eigen tuin. De tuinen bieden niet alleen een prachtige en ontspannende omgeving, maar laten je ook zien wat er allemaal mogelijk is met tuinontwerp en -inrichting.

De Tuinen van Appeltern zijn geopend van maart t/m november
Foto’s: ©Tuinen van Appeltern

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis