Dubai

Dubai een andere wereld en toch dichtbij

Dubai is een prachtige stad in de Verenigde Arabische Emiraten, bekend om haar luxe hotels, winkelcentra en moderne architectuur. De stad staat ook bekend om haar prachtige stranden, zoals Jumeirah Beach, waar je kunt genieten van de zon en het prachtige uitzicht op de zee. Dubai een andere wereld en toch dichtbij op ongeveer 6 uur vliegen vanaf Nederland.

Hoogste toren ter wereld Burj Khalifa

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Dubai is de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Vanaf de 124e verdieping kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden in Dubai zijn de Burj Al Arab, een luxe hotel in de vorm van een zeil, en de Dubai Fountain, een prachtige fontein die ‘s avonds wordt verlicht met kleurrijke verlichting.

Een andere populaire attractie in Dubai is de Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld. Hier vind je alles wat je maar kunt wensen, van designermerken tot een groot aquarium en een ijsschaatsbaan. Ook kun je in het winkelcentrum een kijkje nemen in het Dubai Aquarium & Underwater Zoo, waar je allerlei soorten zeedieren kunt zien.

Dubai een andere wereld en toch dichtbij

Een prachtige rit door de woestijn

Dubai is ook bekend om zijn prachtige desert safari’s. Je kunt hier een rit maken in een 4×4 voertuig door de woestijn, waarbij je kunt genieten van de prachtige zonsondergang en een barbecue. Ook kun je hier een rit maken per kameel of quad.

Tot slot is de stad Dubai ook bekend om zijn historische gebouwen, zoals het Al Fahidi Fort, een oud fort dat dateert uit de 18e eeuw, en de Jumeirah Moskee, een prachtige moskee die een van de grootste in de stad is.

Kort samengevat, Dubai is een prachtige stad met veel te bieden, van moderne architectuur, luxe hotels en winkelcentra, tot prachtige stranden, historische gebouwen en een prachtige woestijn. Er is voor ieder wat wils.

Wat je niet mag missen in Dubai

Burj Khalifa
The Dubai Mall
Aquaventure Waterpark
Burj Al Arab
Dubai Miracle garden
Dubai Creek
Mall of the Emirates
Ski Dubai
Dubai Frame
Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Souk Madinat Jumeirah
Dubai Marina
Jumeirah strand & park
Jumeirah Moskee
Palm Islands
The Dubai Fountain

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis