Chippen huisdieren is belangrijk

Chippen hond of kat belangrijk

Een gechipte hond of kat is sneller gevonden dan een dier zonder chip. Een chip is een klein, dun apparaatje dat onder de huid van het dier wordt geplaatst. Het bevat informatie zoals het dier registratienummer, de naam van de eigenaar en contactgegevens. Wanneer een verdwenen dier wordt gevonden, kan de dierenarts of de dierenbescherming het chipnummer scannen en zo de eigenaar opsporen.

Laten chippen is onschadelijk

Het chippen van een hond of kat is een eenvoudige en onschadelijke procedure die door een dierenarts kan worden uitgevoerd. Het apparaatje wordt met een injectienaald onder de huid van de nek geplaatst, waar het niet zichtbaar is. Eenmaal geplaatst, kan de chip nooit verwijderd worden en het werkt voor het hele leven van het dier.

Sommige landen is chippen verplicht

Chippen hond of kat belangrijk

In veel landen is het verplicht om een hond te chippen als bewijs van eigendom en registratie bij de overheid. Ook steeds meer gemeenten maken het verplicht om een hond of kat te chippen als voorwaarde voor registratie.

Niet alleen kan het chippen van een dier helpen bij het terugvinden van een verdwenen dier, het kan ook helpen bij het oplossen van dierenmishandeling of verwaarlozing gevallen. De informatie op de chip kan gebruikt worden om de verantwoordelijke eigenaar te identificeren.

Huisdier weer snel naar de baas

In het algemeen is het chippen van een hond of kat een veilige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat een verdwenen dier sneller terug naar huis kan gaan. Het is ook een verantwoordelijkheid van de eigenaar om ervoor te zorgen dat hun huisdier gechipt is, om ervoor te zorgen dat ze het dier kunnen terugkrijgen als het verloren gaat.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Dubrovnik
Vakantie in buitenland

Schilderachtige route Dubrovnik – Budva

De route van Dubrovnik, Kroatië, naar Budva, Montenegro, is een schilderachtige reis langs de Adriatische kust die de reiziger trakteert op spectaculaire uitzichten en rijke