Nieuwe fiets kopen

Een nieuwe fiets moet de goede maat hebben

Kiezen van de juiste fietsmaat is belangrijk voor comfort, veiligheid en prestaties. Het is noodzakelijk om rekening te houden met jouw lichaamslengte, beenlengte, torso-lengte en armlengte. Een bodyscan kan helpen bij het bepalen van de juiste fietsmaat. Hieronder staan ​​enkele stappen die je kunt volgen bij het kiezen van de juiste fietsmaat:

  1. Meet jouw lichaamslengte: Sta ​​rechtop met je schoenen aan en meet vanaf de grond tot aan het topje van uw hoofd.
  2. Bepaal je beenlengte: Trek de schoenen aan en ga op een wand leunen. Meet vanaf de grond tot aan het punt waar jouw billen aan de wand raken. Dit geeft  de juiste beenlengte.
  3. Bepaal jouw torso-lengte: Meet vanaf de grond tot aan de taille, waar de broekband zit.
  4. Bepaal jouw armlengte: Meet vanaf jouw schouder tot aan de grond.
  5. Gebruik een fietsmaattabel: Gebruik deze afmetingen en een fietsmaattabel om de juiste fietsmaat te bepalen. Dit geeft je een algemene richtlijn voor de grootte van de fiets die je moet kiezen.

Een bodyscan kan een nauwkeurigere maat bieden voor het kiezen van de juiste fietsmaat. Bij een bodyscan worden alle afmetingen nauwkeuriger gemeten en wordt er rekening gehouden met andere factoren zoals gewicht, fietsstijl en -positie.

In feite moet je altijd een fiets uitproberen voordat je hem koopt, zodat je er zeker van bent de juiste maat te kiezen. Probeer verschillende maten uit en vergelijk hoe ze zich voelen. Het is belangrijk om een fiets te vinden die comfortabel en ondersteunend is, zodat je zonder zorgen kunt fietsen.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis