Tijger

Er is veel te zien in Burgers Zoo

Burgers Zoo, de populaire dierentuin in Arnhem, is een van de grootste en meest bekende dierentuinen in het land. Burgers’ Zoo werd opgericht in 1913 door Johan Burgers en is sindsdien uitgegroeid tot een modern en steeds innoverend dierenpark voor elke leeftijd. Er is veel te zien in Burgers Zoo voor jong en oud.

Speurtochten

Voor kinderen is er veel te beleven zo zijn er speurtochten uitgezet (te downloaden op de site https://www.burgerszoo.nl/kids/speurtochten), worden er rondleidingen gegeven en kun je er te midden van de dieren je verjaardag vieren.

In de verschillende speeltuinen, binnen en buiten, kunnen kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren. Hongerig en moe van al het klimmen en alle indrukken dan kan de honger worden gestild in de verschillende restaurants.

Verschillende themagebieden

Het dierenpark is verdeeld in verschillende themagebieden, “werelden”, ieder met een ander ecosysteem of leefgebied. Deze werelden zijn bedoeld om een natuurlijke en meeslepende ervaring te bieden voor jou als bezoeker en voor de dieren. Een aantal van de werelden die je kunt verkennen in Burgers Zoo zijn:

Er is veel te zien in Burgers Zoo

De Bush: Deze overdekte tropische regenwoudtentoonstelling bevat een grote verscheidenheid aan planten en dieren uit het Afrikaanse regenwoud, waaronder kleurrijke vogels, aardvarkens, capibara’s en kleinklauwotters.
In de buitenverblijven:
Gorilla’s: Een familiegroep van Westelijke laaglandgorilla’s. Je kunt deze indrukwekkende dieren van dichtbij te observeren.

Chimpansees: Vlak naast het verblijf van de gorilla’s een groep chimpansees. Je kunt zien hoe ze elkaar vlooien om zo een vriendschap te bevestigen of aan te knopen.

Kleine zoogdieren: Naast de grote apen en vogels, zijn er ook tal van kleine zoogdieren.

De Desert: Hier kun je de droge landschappen van de woestijn verkennen en dieren zoals stokstaartjes, woestijnschildpadden en verschillende reptielen zien.

De Ocean: De Ocean heeft een enorm aquarium waarin je zeedieren zoals haaien, roggen en kleurrijke koraalriffen kunt bekijken.

De Mangrove: Dit gebied bootst de mangrovebossen van Zuidoost-Azië na en herbergt dieren zoals krabben, vissen en verschillende vogelsoorten.

De Safari: In het Safari-gebied kun je Afrikaanse dieren zoals giraffen, zebra’s en leeuwen zien rondlopen in een grote open ruimte die lijkt op hun natuurlijke omgeving.

De Rimba: Hier zie je dieren uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, waaronder tijgers, tapirs en verschillende vogelsoorten.
Het Rimba gedeelte is een nabootsing van de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. Het woord “Rimba” betekent “jungle” in het Maleisisch, en dit deel van de dierentuin is bedoeld om bezoekers een ervaring te bieden die lijkt op een echte jungleomgeving.

Je ziet hier een verscheidenheid aan dieren en planten uit dit tropische regenwoud. Enkele van de dieren die je hier kunt tegenkomen, zijn onder andere:

Tijgers: hier vind je de Sumatraanse tijgers. Deze bedreigde diersoort wordt gefokt als onderdeel van het wereldwijde fokprogramma om zo de populatie van deze tijgersoort te behouden.

Tapirs: Aziatische tapirs, die lijken op een kruising tussen een varken en een nijlpaard, zijn ook te vinden in de Rimba.

Diverse vogelsoorten:  Zuidoost-Azië.

Burgers Zoo wil niet alleen de dieren in “Rimba” te tonen, maar ook bewustwording creëren over de schoonheid van tropische regenwouden. De bedreigingen waarmee deze ecosystemen worden geconfronteerd, zoals ontbossing en het verlies van leefgebieden. Ze zijn betrokken bij verschillende natuurbeschermingsprogramma’s en dragen bij aan het behoud van soorten die in het wild met uitsterven worden bedreigd.

Burgers’ Zoo zet zich in voor natuurbescherming, educatie en onderzoek. Ze zijn actief betrokken bij fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten en werken aan het vergroten van bewustwording over natuurbeschermingskwesties. Het is een populaire bestemming voor gezinnen, natuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het leren over dieren en hun natuurlijke leefomgeving.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Landschap Limburg
Dagje uit

Valkenburg aan de Geul, je moet het beleven

Valkenburg aan de Geul, gelegen in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, is een charmant stadje dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, adembenemende natuur en talrijke bezienswaardigheden.

Woningaanpassingen
Huis & Tuin

Langer blijven wonen in eigen huis

Langer blijven wonen in eigen huis is een wens die veel ouderen koesteren. Met de juiste woningaanpassingen is het mogelijk om het comfort en de