Huisoppasser

Goedkoop op vakantie als oppas

Vakanties kunnen erg duur uitvallen en het vakantiegeld is vaak niet toereikend om hier ook nog eens een beetje luxe van op vakantie te kunnen gaan. Zeker niet als je graag meerdere weekenden of weken op stap wilt. Maar er is een goed alternatief. Ga goedkoop op vakantie als huisoppasser. Om toch jouw dromen waar te maken kun je gaan oppassen op andermans huis of vakantiewoning. Een goede manier om op een voordelige manier ons land, of daarbuiten, te gaan verkennen.

Oppassen op andermans huis, een kwestie van vertrouwen

Het spreekt voor zich dat vertrouwen in de huisoppasser optimaal moet zijn. Je gaat namelijk het huis en alles wat erbij hoort van iemand anders bewonen. De eigenaar van de woning wil uiteraard na zijn terugkomst wel graag dat de woning, de inventaris, de tuin, alsmede eventuele huisdieren, goed verzorgd zijn tijdens zijn afwezigheid. Er wordt dus wel enig werk van je verlangd. Daar staat dan ook tegenover dat jij lekker op een andere plek de omgeving kunt verkennen zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

Hoe kun je oppasser worden?

Er bestaan meerdere organisaties die bemiddelen tussen de eigenaren van woningen en de mensen die zich opgeven als oppasser. Er wordt een check gedaan of de wensen van de eigenaar overeenkomen met die van de huisoppasser. In sommige gevallen wordt een verklaring van goed gedrag gevraagd en een WA-verzekering is een verplichting. Je kunt opgeven waartoe je bereid bent, gaat het alleen om het oppassen op de woning en inventaris of draag je eventueel ook de zorg voor (huis) dieren. Dit is in gezamenlijk overleg overeen te komen.

Oppassen in binnen- en of buitenland

In Nederland is de vraag naar oppassers op woningen cq vakantiewoningen best wel groot maar ook in het buitenland gaan oppassen is heel goed mogelijk. Op internet zijn veel organisaties te vinden waar je je kunt inschrijven als oppasser, wat je wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis