Auteur Hendrik Groen

Hendrik Groen: ontroerend en grappig

Hendrik Groen: ontroerende en grappige verhalen over ouder worden.

Hendrik Groen was jarenlang een mysterie, maar in 2016 werd bekend dat auteur Peter de Smet schuilging achter het pseudoniem. De Smet staat liever niet in de spotlights, maar zijn boeken hebben desondanks veel succes gekend.

Succesvolle boeken, televisieserie en toneelstukken

De boeken Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is waren zeer succesvol en werden in 2017 verfilmd door Omroep MAX. Kees Hulst speelde de hoofdrol van Hendrik Groen en Martin van Waardenberg was de scenarioschrijver van de serie. In 2018 schreef De Smet het boek Leven en laten leven en in 2019 verscheen Een kleine verrassing.

Naast de televisieserie werden de verhalen van Hendrik Groen ook bewerkt tot een toneelstuk, dat in 2017 voor het eerst op de planken werd gebracht door producent Inge Bos. Volgens Bos zijn de verhalen van Hendrik Groen ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ze ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden en hoe mensen zich aan elkaar vastklampen, terwijl ze zien hoe hun naasten sneller aftakelen dan zijzelf.

Over het boek Pogingen iets van het leven te maken

In het boek Pogingen iets van het leven te maken beschrijft Hendrik Groen het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Het boek is een dagboek van een jaar uit het leven van Hendrik Groen en zijn vrienden in het verzorgingshuis. Het boek is ontroerend, grappig en eerlijk en geeft een goed beeld van het leven in een verzorgingshuis.

Groeten uit Benidorm

Het boek “Groeten uit Benidorm” (Uitg. Meulenhoff Boekerij) van Hendrik Groen staat momenteel op nummer 1 in de Bestseller60. Het boek is het vervolg op de succesvolle roman “Zolang er leven is” en volgt het leven van Hendrik Groen en zijn vrienden in het verzorgingstehuis. In dit boek reizen ze af naar Benidorm voor een welverdiende vakantie. Het is een humoristisch en ontroerend verhaal over ouder worden en vriendschap. Het boek is een absolute aanrader voor fans van de eerdere Hendrik Groen boeken en voor iedereen die houdt van een goed geschreven roman.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis