Hoe kun je woninginbraak voorkomen?

Inbrekers vieren geen vakantie

Het is vakantietijd en terwijl veel mensen genieten van hun welverdiende rust. Maar inbrekers vieren geen vakantie. Zij zien vakanties juist als een kans om toe te slaan bij onbewaakte woningen. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis te beschermen tegen ongewenste indringers. Wij geven 6 tips om woninginbraak te voorkomen.

Zorg voor goede verlichting

Een goed verlichte woning schrikt inbrekers af. Plaats buitenlampen bij alle ingangen en langs de looppaden rondom je huis. Overweeg om bewegingssensoren te installeren, zodat de verlichting automatisch aangaat als er beweging wordt gedetecteerd. Dit ontmoedigt potentiële inbrekers die liever in het donker opereren.

Beveilig deuren en ramen

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed beveiligd zijn. Installeer stevige sloten en overweeg het gebruik van een anti-inbraakstrip. Deze strips maken het inbrekers moeilijker om een deur open te breken. Vergeet ook niet om ramen te voorzien van goede sloten en eventueel glasbreukmelders.

Inbrekers vieren geen vakantie

Laat het bewoond lijken

Een onbewoond huis is een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Vraag daarom aan een buur of vriend om regelmatig je brievenbus te legen, de gordijnen open en dicht te doen en een lampje aan te laten in de avond. Je kunt ook gebruik maken van tijdschakelaars voor verlichting om een bewoonde indruk te wekken.

Verberg waardevolle spullen

Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, juwelen en contant geld in het zicht liggen. Berg deze op in een kluis of op een onverwachte plek waar inbrekers niet snel zullen zoeken. Hierdoor verklein je de verleiding voor potentiële dieven.

Maak gebruik van moderne technologie

Moderne technologie kan een grote rol spelen in het voorkomen van inbraken. Installeer een beveiligingssysteem met camera’s, die je via je smartphone kunt bekijken. Dit zorgt niet alleen voor een preventieve werking, maar kan ook helpen bij het identificeren van daders als er toch een inbraak plaatsvindt.

Samen staan we sterker

Vorm een buurtwacht of buurtpreventiegroep om samen met je buren een oogje in het zeil te houden. Buren, van jong tot oud, kunnen verdachte activiteiten melden bij elkaar en gezamenlijk werken aan een veilige leefomgeving.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Dubrovnik
Vakantie in buitenland

Schilderachtige route Dubrovnik – Budva

De route van Dubrovnik, Kroatië, naar Budva, Montenegro, is een schilderachtige reis langs de Adriatische kust die de reiziger trakteert op spectaculaire uitzichten en rijke