APK keuring auto

Jouw auto zomerproof met APK

Met de zomer om de hoek is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw auto in topconditie verkeert. Na maanden van kou en vochtigheid kan het zijn dat jouw auto extra aandacht nodig heeft om goed te kunnen presteren tijdens de warmere maanden. Het is daarom verstandig om een APK-keuring te laten uitvoeren en/of een inspectiebeurt te laten uitvoeren voordat je de weg op gaat.

De APK-keuring:

De Algemene Periodieke Keuring, oftewel de APK, is een wettelijk verplichte keuring die eens in de zoveel tijd uitgevoerd moet worden. De keuring is bedoeld om de verkeersveiligheid te waarborgen en milieuproblemen te voorkomen. Tijdens de APK-keuring wordt jouw auto gecontroleerd op onder andere remmen, verlichting, banden, stuurinrichting en uitlaatgassen. Wanneer de auto aan alle eisen voldoet, wordt er een keuringsbewijs afgegeven.

De inspectiebeurt:

Jouw auto zomerproof met APK

Naast de APK-keuring is het ook verstandig om een inspectiebeurt te laten uitvoeren. Bij een inspectiebeurt wordt de auto grondig nagekeken en worden eventuele problemen opgespoord. Denk hierbij aan het vervangen van versleten onderdelen, het bijvullen van vloeistoffen en het uitvoeren van een oliewissel. Door een inspectiebeurt uit te laten voeren, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen, waardoor je kosten kunt besparen en veiliger de weg op kunt.

Tips voor een zomerproof auto:

  • Controleer de bandenspanning en zorg voor voldoende profiel op de banden.
  • Check de verlichting en vervang eventuele kapotte lampjes.
  • Zorg voor schone ruiten en spiegels voor goed zicht tijdens het rijden.
  • Controleer de koelvloeistof en vul deze indien nodig bij.
  • Zorg voor voldoende ruitensproeiervloeistof.
  • Laat de airco controleren en eventueel bijvullen.

Ook camper laten inspecteren

Net als bij een auto is het bij een camper ook belangrijk om regelmatig een APK-keuring en inspectiebeurt uit te laten voeren. Door deze onderhoudsbeurten uit te laten voeren, kun je mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen, waardoor je veiliger en met meer plezier op reis kunt gaan.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

nieuwe auto
Lifestyle

Gids voor het kiezen van een nieuwe auto

Het kopen van een nieuwe auto is een spannende maar ook uitdagende taak. Met zoveel merken, modellen en technologieën die beschikbaar zijn, kan het overweldigend

Ikea
Lifestyle

IKEA: een wereld van Zweeds design

In de wereld van meubelwinkels en interieurontwerp is er één naam die bij velen onmiddellijk herkenning oproept: IKEA. De winkelketen staat bekend om zijn unieke