Likdoorn verwijderen

Likdoorns, een pijnlijke aandoening

Likdoorns zijn harde, pijnlijke knobbels die zich kunnen vormen onder de huid van de voeten. Ze ontstaan meestal op plekken waar de huid constant tegen schoenen of andere harde oppervlakken drukt of wrijft. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op de hielen, tenen of zijkanten van de voeten. Likdoorns, een pijnlijke aandoening welke kunnen ook ontstaan als gevolg van een bepaalde medische aandoening, zoals diabetes of een nierprobleem.

Likdoorns zijn pijnlijk

Likdoorns kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen beweging belemmeren. Ze kunnen ook leiden tot infecties als ze niet worden behandeld. Gelukkig zijn er verschillende manieren om likdoorns te behandelen en beginnende likdoorns te verwijderen. Om een terugkerende likdoorn te behandelen, is het belangrijk om de beginnende likdoorn tijdig met likdoorn zinkzalf te behandelen en volledig te verwijderen.

Een van de belangrijkste manieren om likdoorns te voorkomen is het dragen van comfortabele, goed passende schoenen die geen druk op de voeten uitoefenen. Het is ook belangrijk om de voeten regelmatig te wassen en te drogen om te voorkomen dat bacteriën en schimmels zich nestelen in de huid.

Behandeling likdoorns

Likdoorns kunnen ook behandeld worden met medische crèmes of zalven die de huid zachter maken en de pijn verminderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een likdoorn te verwijderen door middel van een kleine chirurgische ingreep. Als een likdoorn niet behandeld wordt, kan deze terugkomen of kan de huid rondom de likdoorn beschadigd raken.

Het is belangrijk om professioneel advies te vragen voordat je een likdoorn probeert te behandelen of te verwijderen. Een arts of een podotherapeut kan helpen bij het bepalen van de beste behandeling voor jouw specifieke situatie en kan ervoor zorgen dat de behandeling veilig en effectief is.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Hoe blijft de woning warm
Huis & Tuin

Blijf dag en nacht lekker warm in huis

Het behouden van een comfortabele en warme temperatuur in huis, zowel overdag als ’s nachts, is essentieel voor welzijn en gezondheid. Blijf dag en nacht