Meccano bouwdozen

Meccano: Meer dan 100 jaar geliefd speelgoed

Meccano, het bekende metalen bouwspeelgoed, bestaat al meer dan 100 jaar en is nog steeds geliefd bij jong en oud. Het werd ontwikkeld door de Engelsman Frank Hornby, geboren in 1863. Het idee om met verschillende varianten van de bouwdozen op de markt te komen sloeg aan en Meccano Ltd. groeide uit tot één van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld.

Een succesvolle geschiedenis

In 1901 bracht Hornby de eerste Meccano-doos op de markt. Het was een groot succes en al snel kwamen er nieuwe dozen met meer onderdelen en verschillende thema’s. In 1934 veranderde de kleur van de metalen delen van zilver naar rood en groen. Meccano had de markt veroverd en Frank Hornby kon een tevreden mens zijn.

Concurrentie van LEGO

Door de komst van het houten speelgoed LEGO ging Meccano echter geen rooskleurige toekomst tegemoet. De Deense fabrikant ontwikkelde een bouwsysteem dat lichter was en waarvan de bouwstenen zichzelf vastklemden. LEGO werd een grote concurrent van Meccano en de verkoop van Meccano-dozen daalde.

Toch blijft Meccano nog altijd populair

Meccano: Meer dan 100 jaar geliefd speelgoed

Maar ondanks de concurrentie van LEGO blijft Meccano populair bij kinderen én volwassenen. Het is een creatief en educatief speelgoed dat de fantasie en technische vaardigheden stimuleert. Bovendien zijn er nog steeds nieuwe Meccano-dozen op de markt met moderne thema’s en digitale elementen.

Een tijdloos speelgoed

Meccano is een tijdloos speelgoed dat al generaties lang kinderen heeft weten te boeien. Het is een speelgoed waarmee je je eigen creativiteit en technische vaardigheden kunt ontwikkelen. Het is dan ook geen verrassing dat Meccano nog altijd een geliefd speelgoed is en dat er nog steeds nieuwe fans bij komen.

Meccano is meer dan 100 jaar oud, maar nog steeds springlevend en populair. Het is een tijdloos speelgoed dat de fantasie en technische vaardigheden van jong en oud stimuleert.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis