Moederdag

Moederdag: een dag om moeders te eren

Moederdag is een dag die in het teken staat van het eren van moeders. Het is een dag waarop kinderen hun moeders bedanken voor alles wat ze voor hen hebben gedaan. Moederdag: een dag om moeders te eren maar hoe is deze dag eigenlijk ontstaan, wanneer wordt het gevierd en hoe wordt het gevierd in de verschillende landen.

Het ontstaan van Moederdag

Het idee van Moederdag is ontstaan in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw. Het was Anna Jarvis, een activist uit West Virginia, die in 1908 voor het eerst een officiële Moederdag organiseerde om haar moeder te eren. Ze wilde hiermee haar waardering uiten voor de onvoorwaardelijke liefde en zorg die haar moeder voor haar had. Na een aantal jaar van lobbyen en het organiseren van evenementen werd Moederdag in 1914 officieel erkend als een nationale feestdag in de Verenigde Staten.

Wanneer wordt Moederdag gevierd?

Moederdag: een dag om moeders te eren

Moederdag wordt in verschillende landen op verschillende dagen gevierd. In Nederland en België valt Moederdag op de tweede zondag van mei. In veel andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Canada en Japan wordt Moederdag ook op de tweede zondag van mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastentijd, die meestal in maart valt.

Hoe wordt Moederdag gevierd?

In verschillende landen wordt Moederdag op verschillende manieren gevierd. In Nederland en België geven kinderen vaak cadeaus aan hun moeders, zoals bloemen, chocolade of sieraden. Sommige gezinnen gaan uit eten of maken een uitstapje. In de Verenigde Staten wordt Moederdag vaak gevierd met ontbijt op bed en cadeaus. Veel mensen sturen ook kaarten naar hun moeders om hun waardering te laten blijken.

Of je nu bloemen geeft, een cadeau koopt of gewoon tijd doorbrengt met je moeder, het belangrijkste is om haar te laten weten dat je haar waardeert en liefhebt.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis