Molshopen in de tuin

Mollen in de tuin, niet leuk

Mollen zijn kleine dieren die vaak in tuinen en parken te vinden zijn. Ze hebben een rond, harig lichaam en een staart en leven ondergronds in een netwerk van gangen en holen. Hoewel mollen vaak gezien worden als een plaag, hebben ze ook hun nuttige kanten. Ze helpen bijvoorbeeld bij het omwisselen van voedingsstoffen in de bodem en bij het verminderen van onkruid en ongedierte.

Gaten in gazon en tuin

Een van de grootste problemen met mollen is dat ze gaten graven in gazons en tuinen. Dit kan leiden tot ongelijke grond en gaten waar mensen of dieren in kunnen vallen. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om mollen te ontmoedigen of te verdrijven uit je tuin.

Stuur de mol naar een andere plek

Een van de meest effectieve manieren om mollen te ontmoedigen is door middel van molshopen. Dit is een methode waarbij je een stok of ander object in de grond steekt waar een molshoop is gevormd. Dit geeft de mol het idee dat deze plek al bezet is en hij zal elders gaan zoeken naar een nieuwe plek om te leven.

Een andere oplossing is het gebruik van molshokken of valstrikken. Dit zijn speciale apparaten die speciaal zijn ontworpen om mollen te vangen zonder hen te doden. Er zijn ook chemische middelen beschikbaar die kunnen worden gebruikt om mollen te verdrijven. Deze middelen zijn echter vaak niet zo effectief en kunnen ook schadelijk zijn voor andere dieren en planten in de tuin.

Ontmoedigingsbeleid tegen mollen

Een andere manier om mollen te ontmoedigen is door het plaatsen van een molwerende rand rond je tuin. Dit is een soort van barrière die mollen voorkomt om in je tuin te komen. Dit kan bijvoorbeeld een metalen plaat of een stuk plastic zijn.

In plaats van te proberen mollen te verdrijven, kun je ook besluiten om ze te accepteren en te leren leven met hen. Dit kan betekenen dat je opzettelijk een stukje van je tuin laat groeien als een natuurlijk gebied voor mollen. Hierdoor zullen ze waarschijnlijk minder geneigd zijn om je gazon of bloembedden te graven.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis