Badkamer

Nieuwe badkamer: inloopdouche of bad?

Als je overweegt om een nieuwe badkamer te plaatsen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je bedenken wat je zoekt in een badkamer en wat je voorkeur heeft. Wat heeft jouw voorkeur voor een nieuwe badkamer: inloopdouche of bad? In dit artikel bespreken we beide opties en geven we tips voor het inrichten van je nieuwe badkamer.

Inloopdouche of bad?

Een inloopdouche is ideaal voor mensen die van een moderne, minimalistische uitstraling houden. Het biedt een ruimtelijk gevoel en is makkelijker schoon te maken dan een bad. Bovendien is een inloopdouche geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Een bad daarentegen is ontspannender en biedt meer mogelijkheden voor ontspanning. Het is ook een goede optie als je kinderen hebt, omdat ze er graag in spelen.

Grootte van de badkamer

Nieuwe badkamer: inloopdouche of bad?

De grootte van de badkamer is ook een belangrijke overweging. Als je een kleine badkamer hebt, is een inloopdouche de beste optie. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je badkamer er groter uitziet. Als je echter meer ruimte hebt, is een bad een geweldige toevoeging aan je badkamer. Overweeg ook het toevoegen van extra opslagruimte om je badkamer opgeruimd te houden.

Waar moet je op letten?

Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer moet je rekening houden met de volgende zaken: de juiste afmetingen, wateraansluitingen, elektriciteit, ventilatie en het type sanitair dat je wilt installeren. Houd er ook rekening mee dat je de juiste professionals moet inhuren om de klus te klaren.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het plaatsen van een nieuwe badkamer variëren sterk, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het project. Als je een inloopdouche wilt, moet je rekenen op ongeveer € 3.000 – € 5.000, terwijl een bad je ongeveer € 5.000 – € 8.000 kost. Houd ook rekening met de kosten van sanitair, tegels en installatiekosten.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Caravan in de winter
Vakantie buitenland

Met de caravan op wintersport: bereid je voor

Wintersportliefhebbers die met de caravan op avontuur willen gaan, vinden steeds vaker hun weg naar besneeuwde bestemmingen. Echter, een succesvolle wintersportvakantie met de caravan vergt