Werken in de horeca

Op zoek naar een bijbaantje?

Veel jongeren willen graag een bijbaantje om wat extra geld te verdienen of om werkervaring op te doen. Maar waar kunnen ze het beste doen als ze op zoek naar een bijbaantje zijn en hoe kunnen ze het beste solliciteren? In deze tekst geef ik hierover wat tips.

Welk soort bijbaantje zou je willen doen?

Allereerst is het goed om te bedenken wat voor soort bijbaantje je zoekt. Wil je graag in de horeca werken, in een winkel of juist buiten in de natuur? Het is handig om hierover na te denken, omdat je dan gerichter kunt zoeken. Als je eenmaal weet wat voor soort werk je zoekt, kun je op verschillende manieren op zoek gaan naar een bijbaan.

Schakel je eigen netwerk in

Een van de beste manieren om aan een bijbaan te komen is door je netwerk in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld aan vrienden, familie of kennissen of zij nog ergens werk weten. Vaak is er wel ergens iemand die op zoek is naar iemand voor een bijbaantje. Ook kun je via social media laten weten dat je op zoek bent naar werk. Wie weet heeft iemand wel een tip voor je.

Inschrijven op vacaturesites

Een andere manier om aan een bijbaan te komen is door te zoeken via vacaturesites. Op sites als Indeed, StudentenWerk en YoungCapital vind je veel bijbanen voor jongeren. Je kunt daar ook een profiel aanmaken en je cv uploaden, zodat werkgevers jou kunnen benaderen als ze op zoek zijn naar iemand.

Zoek je een bijbaantje?

Horeca ziet je graag komen

Als je graag wilt werken in de horeca, kun je ook bij restaurants en cafés langs gaan en vragen of ze nog iemand nodig hebben. Vaak zijn horecazaken blij met extra hulp en vinden ze het fijn als iemand zelf langskomt om te vragen naar een bijbaantje.

Een andere manier om aan een bijbaan te komen is door te solliciteren bij een uitzendbureau. Uitzendbureaus hebben vaak veel verschillende soorten werk beschikbaar, van administratief werk tot productiewerk. Ook hebben ze vaak tijdelijke klussen beschikbaar, bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiode.

Zorg voor een up-to-date cv.

Als je eenmaal een bijbaantje hebt gevonden, is het belangrijk om goed te solliciteren. Zorg dat je cv up-to-date is en schrijf een goede motivatiebrief. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, zorg dan dat je goed voorbereid bent en weet wat je wilt vertellen over jezelf. Vaak wordt er tijdens het gesprek ook gevraagd naar je beschikbaarheid, dus denk hier van tevoren over na.

Succes met het vinden van een bijbaantje!

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis