Festivals

Overzicht van de populairste zomerfestivals

De zomer in Nederland staat bekend om de vele muziekfestivals die plaatsvinden. Van grote popfestivals tot intieme dancefeesten, er is voor elk wat wils. Hier geven we een overzicht van de populairste zomerfestivals die deze zomer gaan plaatsvinden.

Lowlands – Biddinghuizen

Lowlands is een van de grootste festivals in Nederland en vindt plaats van 18 tot en met 20 augustus 2023 in Biddinghuizen. Het festival staat bekend om de diverse muziekprogrammering, variërend van rock en pop tot dance en hiphop. Naast muziek biedt Lowlands ook theater, comedy en kunst.

Mysteryland – Haarlemmermeer

Mysteryland is een van de bekendste dancefestivals in Nederland en vindt plaats op 25 t/m 27 augustus 2023 in Haarlemmermeer. Het festival biedt een mix van house, techno, trance en hardstyle. Naast de muziek biedt Mysteryland ook diverse kunstinstallaties en workshops.

Pinkpop – Landgraaf

Overzicht van de populairste zomerfestivals

Pinkpop is een van de oudste en bekendste popfestivals van Nederland en vindt plaats van 16 tot en met 18 juni 2023 in Landgraaf. Het festival biedt een mix van pop, rock en dance. Naast muziek biedt Pinkpop ook comedy en theater.

North Sea Jazz Festival – Rotterdam

Het North Sea Jazz Festival is een van de grootste jazzfestivals ter wereld en vindt plaats van 7 tot en met 9 juli 2023 in Rotterdam. Het festival biedt een breed scala aan jazzstijlen, maar ook soul, funk, hiphop en blues. Naast muziek biedt het festival ook kunst en culinaire hoogstandjes.

Awakenings Festival – Spaarnwoude

Awakenings Festival is een van de bekendste techno festivals in Nederland en vindt plaats op 13 en 14 mei 2023 in Spaarnwoude. Het festival biedt de grootste namen uit de techno scene en biedt naast muziek ook diverse kunstinstallaties.

Zwarte Cross

De Zwarte Cross is een jaarlijks terugkerend festival ( 20 t/m 23 juli 2023) in de Achterhoek, dat in het teken staat van muziek, motorcross en theater. Het festival trekt jaarlijks zo’n 220.000 bezoekers en is daarmee het grootste festival van Nederland. Naast muziekoptredens en motorcrosswedstrijden biedt het festival ook theater, cabaret en andere bijzondere activiteiten. De sfeer op de Zwarte Cross wordt gekenmerkt door humor, gezelligheid en een lichtelijk anarchistische inslag.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis