Praag

Praag: de gouden stad van Europa

Aankomst in Praag: reizen naar het hart van Europa

Praag, de betoverende hoofdstad van Tsjechië, is gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende delen van Europa. Václav Havel Airport Praag is de belangrijkste internationale luchthaven, goed verbonden met grote steden wereldwijd. Voor reizigers binnen Europa bieden treinen een schilderachtige en comfortabele optie, met directe verbindingen vanuit steden als Berlijn, Wenen, en Boedapest. Bussen zijn een budgetvriendelijke keuze, met frequente diensten vanuit diverse Europese steden. Eenmaal in Praag: de gouden stad van Europa, is het openbaar vervoersnetwerk, bestaande uit trams, metro’s en bussen, een efficiënte manier om de stad te verkennen.

Ontdekken en beleven: wat te doen in Praag

Praag: de gouden stad van Europa

Praag staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Een wandeling door de geplaveide straten onthult een mix van gotische, barokke en renaissance-architectuur. Het historische centrum van de stad, met de iconische Karelsbrug en de Praagse Burcht, is een must-see. Voor een unieke ervaring, bezoek de John Lennon-muur, een symbool van vrede en liefde, of maak een boottocht op de rivier de Moldau voor een prachtig uitzicht op de stad.

Prachtige bezienswaardigheden en musea

Praag herbergt enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Europa. De Astronomische Klok in het Oude Stadsplein trekt dagelijks veel bezoekers. De Praagse Burcht, het grootste oude kasteel ter wereld, biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Het Nationaal Museum en de Nationale Galerie herbergen uitgebreide collecties die de Tsjechische geschiedenis en kunst tentoonstellen. Liefhebbers van moderne kunst moeten zeker het Mucha Museum bezoeken, gewijd aan de beroemde Tsjechische art-nouveau-kunstenaar Alphonse Mucha.

Eten en drinken: proef de lokale keuken

De Tsjechische keuken, bekend om zijn hartige gerechten, is een essentieel onderdeel van de Praagse ervaring. Goulash, knoedels en varkensgebraad zijn klassiekers die je zeker moet proberen. Voor de zoetekauwen zijn Trdelník en Palačinky populaire lekkernijen. Praag is ook beroemd om zijn biercultuur, met vele brouwerijen en bierhuizen die lokale en ambachtelijke bieren serveren. Probeer zeker een Pilsner, een wereldberoemde bierstijl die zijn oorsprong vond in Tsjechië.

Budgetvriendelijk Praag: hoe duur is het?

Praag is relatief betaalbaar in vergelijking met andere grote Europese steden. Accommodatie varieert van luxe hotels tot budgethostels, geschikt voor alle soorten reizigers. Eten en drinken zijn over het algemeen goedkoper dan in West-Europa, vooral als je eet in lokale restaurants buiten de toeristische gebieden. Openbaar vervoer is efficiënt en betaalbaar, een geweldige manier om geld te besparen terwijl je de stad verkent.

Praag: de gouden stad van Europa

Praag is een stad vol geschiedenis, cultuur, en culinaire verrassingen, allemaal te beleven tegen een betaalbare prijs. Met zijn gemakkelijke toegankelijkheid, prachtige bezienswaardigheden en rijke culturele erfgoed, is het een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Europese ervaring.

Bezienswaardigheden

 • De Praagse Burcht is de grootste bezienswaardigheid van Praag
 • Sint-Vituskathedraal prijkt hoog boven alles uit door de hogere ligging op de Hradčany burchtheuvel.
 • In de wijk Malá Strana staat de zestig meter hoge Petřín-uitkijktoren.
 • De oude Karelsbrug ‘Karlův most’ is bekend om zijn vele beelden.
 • Het Astronomisch uurwerk van Praag is een trekpleister door de vele toeristen die ervoor samenkomen.
 • De historische vesting Vyšehrad is ook een stadsdeel in het zuiden van Praag.
 • Het Rudolfinum is het onderkomen van het Tsjechische Filharmonisch Orkest.
 • De veertiende-eeuwse Týnkerk is gelegen aan de Oudestadsplein in het centrum van de Oude Stad van Praag.
 • De Stareměstské náměstí is het belangrijkste plein van de Oude Stad.
 • De Staatsopera van Praag bevindt zich aan de Wilsonova straat.
 • Opera, toneel, ballet of een orkest zijn kenmerkend voor Praag, vaak te zien in het Nationaal Theater.
 • Het Nationale Museum is de top bezienswaardigheid van het Wenceslasplein ‘Václavské náměsti’.
 • De Joodse wijk Josefov heeft een rijke geschiedenis, ondanks de afbraak van oude gebouwen.
 • Veel bezoekers komen naar de oude Joodse Begraafplaats in Josefov, vooral om het graf van Rabbijn Jehoeda Löw en diens zoon te bezoeken.
 • In de omgeving van de Praagse Burcht is het ‘gouden straatje’ Zlatá ulička u Daliborky een opvallende bezienswaardigheid.
 • Op de linker oever van de rivier de Moldau in de wijk Smíchov is het Mozart Museum te vinden.


Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

nieuwe auto
Lifestyle

Gids voor het kiezen van een nieuwe auto

Het kopen van een nieuwe auto is een spannende maar ook uitdagende taak. Met zoveel merken, modellen en technologieën die beschikbaar zijn, kan het overweldigend

Ikea
Lifestyle

IKEA: een wereld van Zweeds design

In de wereld van meubelwinkels en interieurontwerp is er één naam die bij velen onmiddellijk herkenning oproept: IKEA. De winkelketen staat bekend om zijn unieke