Oude trein

Reis mee door het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een unieke bestemming voor treinliefhebbers en geschiedenisfans. Het museum is gevestigd in het oude Maliebaanstation en is sinds 1954 open voor het publiek. Het is een van de oudste en meest bezochte musea in Nederland. Reis mee door het Spoorwegmuseum samen met meer dan 400.000 bezoekers per jaar. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt zien en doen in het Spoorwegmuseum en waarom het zo’n leuke bestemming is.

Een reis door de tijd

Bij binnenkomst in het museum stap je meteen in een andere wereld. Het oude station is prachtig gerenoveerd en heeft een indrukwekkende collectie historische treinen en locomotieven. Je begint je reis door de tijd in de oude stationshal, waar je een tentoonstelling vindt over de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen. Hier ontdek je hoe de trein in Nederland tot stand kwam en hoe het vervoer zich door de jaren heen ontwikkelde.

Stoomtreinen en avontuur

Reis mee door het Spoorwegmuseum

Vervolgens kom je terecht in de grote locomotievenloods, waar de indrukwekkende collectie stoomtreinen en locomotieven staat opgesteld. Hier kun je niet alleen de treinen van dichtbij bekijken, maar ook een ritje maken met de stoomtrein door het museum. Voor kinderen is er een speciale speeltuin met treinen en een interactieve doe-tentoonstelling waar ze van alles kunnen ontdekken over de geschiedenis van de trein.

Evenementen en tentoonstellingen

Het Spoorwegmuseum organiseert regelmatig evenementen en tentoonstellingen. Zo zijn er themadagen, waarbij het museum in het teken staat van bijvoorbeeld Thomas de Trein of Harry Potter. Ook kun je een bezoek brengen aan de Oude Meesters expositie, waarbij het museum in samenwerking met het Rijksmuseum de mooiste schilderijen met treinen en stations uit de collectie tentoonstelt.

Het Spoorwegmuseum is een fantastische bestemming voor jong en oud. Of je nu een treinliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit, het Spoorwegmuseum is zeker een bezoek waard!

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis