Sinterklaas

Sinterklaas vieren met kinderen

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot. 04 oktober 2023. De Grote Sinterklaasfilm: de Strijd om Pakjesavond. 04 oktober 2023. Sinterklaas vieren met kinderen begint in de bioscoop.

Vanaf 4 oktober 2023 kunnen we ons verheugen op niet één, maar twee spannende Sinterklaasfilms: “De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot” en “De Grote Sinterklaasfilm: De Strijd om Pakjesavond.” Dit belooft een fantastische manier te zijn voor alle Sinterklaas-fans om in de feeststemming te komen en te genieten van avonturen met Sinterklaas en zijn Pieten. Veel plezier met het bekijken van deze films!

Een prachtige Sinterklaastraditie

Het vieren van Sinterklaas met kinderen is een prachtige traditie in Nederland en België. Het is een magische tijd van het jaar die zowel jong als oud betovert. Hier zijn enkele eenvoudige tips om Sinterklaas met kinderen te vieren:

Sinterklaasintocht bijwonen
Ga naar de lokale Sinterklaasintocht als deze wordt georganiseerd in jouw stad of dorp. Dit is een opwindend evenement waarbij Sinterklaas en zijn Pieten arriveren en hartelijk worden verwelkomd door enthousiaste kinderen.

Sinterklaasliedjes zingen
Zing samen met de kinderen bekende Sinterklaasliedjes zoals “Sinterklaas Kapoentje” en “Zie ginds komt de stoomboot.” Het zingen van deze liedjes draagt bij aan de feestelijke sfeer en de voorpret.

Schoentje zetten
Leer de kinderen over de traditie van het zetten van hun schoentje. Ze kunnen hun schoentje bij de open haard, voor de deur of onder de verwarming zetten. ‘s Nachts zullen Sinterklaas en zijn Pieten dan cadeautjes achterlaten, wat voor opwinding en verwachting zorgt.

Sinterklaas vieren met kinderen

Cadeautjes kopen en inpakken
Ga samen met de kinderen cadeautjes kopen voor familie en vrienden. Laat ze helpen bij het inpakken van de cadeautjes met Sinterklaaspapier en linten, wat een leuke gezinsactiviteit kan zijn.

Pepernoten bakken
Bak samen met de kinderen pepernoten of kruidnoten. Dit is een leuke en smakelijke activiteit die bijdraagt aan de feestvreugde en bovendien heerlijk ruikt.

Verlanglijstjes maken
Moedig de kinderen aan om verlanglijstjes te maken voor Sinterklaas met de cadeautjes die ze graag zouden willen ontvangen. Dit helpt Sinterklaas en de Pieten om te weten wat ze moeten brengen en houdt de spanning erin.

Sinterklaasverhaal voorlezen
Lees Sinterklaasverhalen voor aan de kinderen om hen meer te leren over de geschiedenis en tradities van Sinterklaas. Dit kan een gezellige en educatieve activiteit zijn.

Sinterklaasjournaal volgen
Als er een Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden, kunnen de kinderen dit volgen om op de hoogte te blijven van de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten. Het voegt een extra dimensie toe aan de beleving.

Sinterklaasavond vieren
Op 5 december vieren veel gezinnen pakjesavond. Laat de kinderen hun schoentjes ophalen en cadeautjes uitpakken. Zorg voor lekkernijen zoals speculaas, marsepein en chocoladeletters om de avond extra feestelijk te maken.

Knutselen
Organiseer knutselactiviteiten waarbij de kinderen hun eigen mijter of Pietenmuts kunnen versieren. Ze kunnen ook tekeningen of knutselwerkjes maken om aan Sinterklaas te geven als blijk van hun enthousiasme.

Het belangrijkste is om te genieten van deze kostbare tijd met de kinderen en de magie van Sinterklaas te delen. Het vieren van Sinterklaas is een geweldige manier om familiebanden te versterken en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

nieuwe auto
Lifestyle

Gids voor het kiezen van een nieuwe auto

Het kopen van een nieuwe auto is een spannende maar ook uitdagende taak. Met zoveel merken, modellen en technologieën die beschikbaar zijn, kan het overweldigend

Ikea
Lifestyle

IKEA: een wereld van Zweeds design

In de wereld van meubelwinkels en interieurontwerp is er één naam die bij velen onmiddellijk herkenning oproept: IKEA. De winkelketen staat bekend om zijn unieke