Oor

Tinnitus een veelvoorkomend gehoorprobleem

Tinnitus is een veelvoorkomend gehoorprobleem waarbij mensen een constant geluid horen, zoals een zoemend, suizend of piepend geluid, zonder dat er een externe bron is. Het geluid is alleen hoorbaar voor de persoon met tinnitus en kan dag en nacht aanhouden. Het kan een vervelende ervaring zijn die invloed heeft op de dagelijkse activiteiten, slaap en emotionele welzijn van de persoon.

Er is geen enkele behandeling die tinnitus volledig kan genezen, maar er zijn wel verschillende behandelingen die kunnen helpen om het te beheersen. Deze omvatten onder meer geluidsbehandelingen, zoals het luisteren naar achtergrondgeluiden, zoals white noise, en cognitieve gedragstherapieën, waarbij wordt geleerd om om te gaan met de emotionele impact van tinnitus.

Tinnitus een veelvoorkomend gehoorprobleem

Oorzaak niet altijd bekend

Er zijn veel factoren die tinnitus kunnen veroorzaken, waaronder blootstelling aan hard geluid, ouderdom, bepaalde medicijnen, stress en hoofdletsel. Soms is de oorzaak onbekend. Bij sommige mensen is tinnitus tijdelijk en verdwijnt het na verloop van tijd, terwijl anderen er hun hele leven mee moeten leven.

Het is belangrijk voor mensen met tinnitus om een arts te raadplegen wanneer ze last hebben van het geluid, zodat de oorzaak kan worden vastgesteld en passende behandelingen kunnen worden voorgesteld. Soms is een combinatie van behandelingen nodig om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis