Vakantie met de caravan

Veilig op pad met een caravan

Wie met een caravan op vakantie gaat, wil natuurlijk veilig op pad. Toch blijkt uit recent onderzoek dat vooral oudere caravans nogal wat gebreken vertonen. Zo heeft ruim vier op de tien caravans ouder dan twintig jaar technische mankementen. En bij caravans tussen de dertig en veertig jaar oud wordt zelfs bijna de helft afgekeurd. Met name het remsysteem blijkt vaak niet in orde. Dat kan leiden tot forse veiligheidsrisico’s, voor zowel de eigenaar als andere weggebruikers.

Waarom keuringen belangrijk zijn

Volgens de brancheorganisatie is het essentieel dat caravans regelmatig gekeurd worden. Dit helpt om problemen op tijd op te sporen en op te lossen, voordat er ongelukken gebeuren. Bovendien zorgt een goede keuring voor gemoedsrust: je weet dat je veilig op pad kunt gaan.

Verplichte keuringen in de EU

Momenteel wordt er binnen de EU gediscussieerd over het verplicht stellen van keuringen voor caravans. Dat zou natuurlijk een goede zaak zijn, maar het gaat naar verwachting nog jaren duren voordat alle lidstaten het eens zijn. In de tussentijd is het dus belangrijk dat caravanbezitters zelf hun verantwoordelijkheid nemen en hun caravan regelmatig laten keuren.

Wanneer moet je je caravan laten keuren?

Veilig op pad met een caravan

Het advies van de brancheorganisatie is om caravans minimaal eens per twee jaar te laten keuren. Bij oudere caravans (ouder dan tien jaar) wordt aangeraden om jaarlijks een keuring te laten doen. Ook is het verstandig om je caravan te laten keuren als je hem lange tijd niet hebt gebruikt, bijvoorbeeld na de winterstalling.

Veilig op pad met een caravan begint bij een goede keuring.

Oudere caravans blijken vaak gebreken te vertonen, met name aan het remsysteem. Daarom is het belangrijk om je caravan regelmatig te laten keuren. Momenteel wordt er binnen de EU gediscussieerd over verplichte keuringen, maar het kan nog jaren duren voordat dit geregeld is. In de tussentijd is het aan caravanbezitters zelf om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun caravan op tijd te laten keuren. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan.

Bron: RTL Nieuws

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis