Terreinauto

Verken de natuurlijke schoonheid van Exloo

Exloo is een pittoresk dorpje in de provincie Drenthe, Nederland, dat doordrenkt is van geschiedenis en omgeven wordt door adembenemende natuur. Verken de natuurlijke schoonheid van Exloo met zijn rustieke charme en weelderige landschappen. Exloo trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar een vredige en ontspannen vakantiebestemming.

Een paradijs voor wandelaars

De omgeving van Exloo biedt een overvloed aan buitenactiviteiten voor natuurliefhebbers. Verken de uitgestrekte heidevelden en bossen tijdens een wandel- of fietstocht en geniet van de rust en stilte die de regio te bieden heeft. Het nabijgelegen Nationaal Park Drentsche Aa is een paradijs voor wandelaars, met schilderachtige paden langs kabbelende beekjes en prachtige vergezichten.

Voor cultuurliefhebbers heeft Exloo ook veel te bieden. Breng een bezoek aan het Hunebedcentrum en ontdek de prehistorische geschiedenis van de regio. Bewonder de oude hunebedden en leer meer over de mensen die duizenden jaren geleden in dit gebied leefden.

Daarnaast zijn er verschillende gezellige restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten en gastvrijheid.

Kortom, Exloo is de ideale bestemming voor, van jong tot oud, die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en willen genieten van de rustige schoonheid van de natuur, doordrenkt met geschiedenis.

Maak een ontdekkingsreis door de natuur

Voor natuurliefhebbers en avonturiers is Eko-Tours de perfecte keuze om deze regio te verkennen. Met een breed scala aan huurmogelijkheden en spannende excursies, biedt Eko-Tours een onvergetelijke ervaring voor jong en oud die op zoek is naar een authentieke ontdekkingsreis. Wij geven een overzicht van wat je kunt huren bij Eko-Tours en welke avonturen je kunt beleven in de omgeving van Exloo.

Zelf rijden op een tweewieler met de:

Eko-Choppers
Eko-Bike
Eko-Cruiser

Perfect voor het verkennen van het schilderachtige landschap rond Exloo. Met de elektrische ondersteuning beklim je gemakkelijk de heuvels en je legt langere afstanden af terwijl je geniet van de frisse lucht en de prachtige natuur.Je kunt kiezen uit verschillende tours van 2 tot circa 5 uur over de Hondsrug. Eko-Tours neemt je mee naar het prehistorische tijdperk waar je de mysterieuze hunebedden kunt bewonderen. Leer meer over de geschiedenis en betekenis van deze oude stenen monumenten en verken de omliggende landschappen.

de natuurlijke schoonheid van Exloo

Een greep uit de verschillende excursies:

Hondsrug safari express
Met de elektrische terreinauto met personenaanhanger word je door de gids meegenomen op een interessante en ontspannende tour door de bossen.

 • Ontdek Drenthe excursie
  Je mag zelf rijden in de 100% elektrische terreinauto’s, voorwaarde is een geldig B-rijbewijs. De excursie is uitgezet samen met Staatsbosbeheer en in alle jaargetijden is er veel moois te zien in de natuur.
 • Avond excursie
  Tijdens deze excursie zie je de zon onder gaan, ook nu rijd je zelf in een elektrische terreinauto. Proef de bijzondere sfeer in de bossen van Exloo bij avond, misschien zie je zelfs een ree of roofvogel. Deze excursies vinden alleen plaats in april en oktober.
 • Vroege vogels excursie
  Voor deze excursie moet je vroeg uit de veren. De natuur is prachtig, een zon die net opkomt en superstil! Ook nu mag je zelf rijden.
  Deze excursie vindt alleen plaats tijdens de zomermaanden!
 • Andere excursies die door Eko-Tours worden aangeboden zijn, hunnebedden excursie, wildplukexcursie, tasty tour excursie, reeën excursie en de volle maan duivelse reuzen en witte wieven excursie.

Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van Eko-Tours, door de ANWB als leukste uitje voor 2023 (zilver) uitgeroepen.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis