Diefstal elektrische fiets

Verzekeraars eisen tweede e-bike slot

Steeds meer elektrische fietsen vallen ten prooi aan diefstal, wat de noodzaak van een tweede slot steeds groter maakt. Om te reageren op deze verontrustende trend, stellen verzekeraars nu een extra slot verplicht bij het afsluiten van een e-bike verzekering. Verzekeraars eisen tweede e-bike slot. ENRA is hierin een voortrekker, als eerste verzekeraar die de polisvoorwaarden heeft aangepast. Sinds 1 april 2022 geldt de verplichting van een tweede slot voor alle elektrische fietsen met een aanschafwaarde hoger dan €3.500,-. Dezelfde regel is ook van toepassing op andere traditionele fietsen die duurder zijn dan dit bedrag.

E-bike gestolen? Een tweede slot wordt onmisbaar

De stijging van e-bike diefstallen benadrukt het belang van preventieve maatregelen om je kostbare tweewieler te beschermen. Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen om diefstal te voorkomen.

Verzekeraars eisen tweede e-bike slot

Investeer in een degelijk tweede slot

Een extra slot kan potentiële dieven ontmoedigen en de kans op diefstal aanzienlijk verminderen. Kies voor een hoogwaardig slot dat voldoet aan de eisen van jouw verzekeraar.

Gebruik een veilige fietsenstalling

Parkeer je e-bike bij voorkeur in een goed beveiligde fietsenstalling. Dit vermindert de kans op diefstal aanzienlijk, aangezien dieven de voorkeur geven aan onbewaakte en gemakkelijk bereikbare locaties.

Zorg voor goede verlichting

Plaats je fiets op goed verlichte plaatsen om de zichtbaarheid te vergroten en dieven af te schrikken. Verlichting kan een effectief afschrikmiddel zijn voor potentiële dieven. Van jong tot oud moeten we proberen het aantal diefstallen drastisch te verminderen.

Overweeg een GPS-tracker

Het installeren van een GPS-tracker op je e-bike kan helpen bij het lokaliseren en herstellen van gestolen fietsen. Hiermee vergroot je de kans om je fiets terug te vinden.

Hoewel diefstal nooit volledig kan worden uitgesloten, vergroten deze preventieve maatregelen de kans dat je e-bike veilig blijft. Blijf op de hoogte van de eisen van je verzekeraar, omdat steeds meer verzekeraars een tweede slot zullen vereisen bij het verzekeren van kostbare fietsen en e-bikes. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en te voldoen aan de verzekeringsvereisten, kun je met een gerust hart genieten van je e-bike, wetende dat je er alles aan hebt gedaan om diefstal te voorkomen.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis