accu elektrische fiets

Waarom fietsaccu’s in brand raken

Fietsen zijn een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht en om je te verplaatsen zonder het milieu te schaden. Elektrische fietsen zijn vooral populair omdat ze snel en gemakkelijk zijn, maar helaas kunnen hun batterijen soms in brand vliegen. Waarom fietsaccu’s in brand raken en hoe kun je het voorkomen?

Oorzaken van brand in fietsaccu’s

Er zijn verschillende redenen waarom fietsaccu’s in brand kunnen vliegen. Een veel voorkomende oorzaak is overladen. Als de batterij te lang wordt opgeladen, kan dit leiden tot oververhitting en een brand veroorzaken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een niet-gecertificeerde lader. Het is belangrijk om alleen gecertificeerde laders te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor jouw type fietsaccu.

Waarom fietsaccu's in brand raken

Een andere oorzaak waarom fietsaccu’s in brand raken is beschadiging. Als de behuizing van de batterij is beschadigd of als er interne schade is opgetreden, kan dit leiden tot oververhitting en een brand veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de batterij regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage en om beschadigingen te vermijden.

Ten slotte kunnen externe factoren, zoals extreme hitte of koude, ook leiden tot oververhitting en een brand in de batterij. Het is belangrijk om de batterij op te slaan op een droge, koele plaats en deze niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

Hoe fietsaccu-branden te voorkomen

Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om branden in fietsaccu’s te voorkomen. Ten eerste, koop alleen kwaliteitsvolle fietsaccu’s van gerenommeerde merken en gebruik alleen gecertificeerde laders. Controleer regelmatig of de batterij niet beschadigd is en bewaar deze op de juiste manier.

Als je jouw fietsaccu opslaat, zorg er dan voor dat deze niet in de buurt van brandbare materialen of vloeistoffen wordt bewaard. Laat de batterij niet in de fiets als je deze niet gebruikt en haal deze eruit als je de fiets langere tijd niet zult gebruiken. Ten slotte, als je merkt dat de batterij te warm wordt of vreemd begint te ruiken, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en breng deze naar een professional om te inspecteren en eventueel te repareren.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Watervallen Krka
Vakantie in buitenland

Split, Kroatië – een cultureel juweel

Split, met zijn eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur, is een stad die je meteen betovert. Het hart van de stad wordt gedomineerd door het Paleis