Veilige wachtwoorden

Wachtwoorden, houd ze alleen voor jezelf

Het is van groot belang om altijd je wachtwoord geheim te houden en nooit af te geven aan iemand anders. Dit geldt vooral voor online accounts, zoals e-mailadressen, sociale media en bankrekeningen. Als iemand anders je wachtwoord heeft, kan hij of zij misbruik maken van je account en privé-informatie stelen of wijzigen.

Wachtwoorden, houd ze alleen voor jezelf

Het is daarom aan te raden om regelmatig een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit kan om de paar maanden of zelfs om de paar weken zijn, afhankelijk van hoe vaak je het account gebruikt en hoe belangrijk het is. Bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord is het belangrijk om een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens te gebruiken en om geen informatie te gebruiken die gemakkelijk te raden is, zoals je geboortedatum of naam van een familielid.

Gebruik verschillende wachtwoorden

Het is ook aan te raden om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor verschillende accounts. Dit voorkomt dat een hacker toegang krijgt tot meerdere accounts als hij of zij eenmaal een wachtwoord heeft ontdekt.

Het is ook verstandig om een wachtwoordbeheerder te gebruiken, zoals LastPass of 1Password, om al uw wachtwoorden veilig te bewaren. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het onthouden van al jouw wachtwoorden en kun je eenvoudig een uniek en sterk wachtwoord aanmaken voor elk account.

Nieuwe artikelen! Meer van ons! Alleen voor jou!

Hoe blijft de woning warm
Huis & Tuin

Blijf dag en nacht lekker warm in huis

Het behouden van een comfortabele en warme temperatuur in huis, zowel overdag als ’s nachts, is essentieel voor welzijn en gezondheid. Blijf dag en nacht